7. Belangrijke tips voor het uitzoeken van je Trouwringen

Je trouwringen uitzoeken kan lastig zijn. Trouwringen dragen jullie namelijk voor de rest van je leven.

Waar moet je nou precies op letten bij het uitzoeken van je trouwringen? Wij geven je 7 belangrijke tips voor het uitzoeken van jullie trouwringen. Wat voor trouwringen jullie ook willen, traditionele of juist unieke trouwringen, voor beiden kunnen jullie bij ons terecht.

Lees voordat je begint aan jullie zoektocht deze 7 belangrijke tips, zodat je goed voorbereid aan de zoektocht naar jullie perfecte trouwringen begint!

Bedenk allereerst welke trouwringen jullie willen en vooral ook wat voor trouwringen jullie mooi vinden. Er is namelijk zoveel keus en het is goed om vooraf te bedenken of jullie willen kiezen voor een standaard set trouwringen of voor unieke trouwringen die jullie zelf kunnen samenstellen. Want ook dit is mogelijk!

Trouwringen uitzoeken kun je doen bij ons als trouwringspecialist, maak vrijblijvend een afspraak en wij nemen alle tijd voor jullie om de ringen te kiezen die echt bij jullie passen.

Bij het uitzoeken van je trouwring is de allerbelangrijkste tip dat je een trouwring ook écht aan je hand moet zien en voelen. Een trouwring moet je echt kunnen beleven. Net zoals dat je een trouwjurk ook écht past om te zien en te voelen of je écht je droomjurk hebt gevonden, geldt dit ook voor je trouwring.

Misschien heb je wel een hele mooie trouwring gevonden via een foto op Internet en ben je hier helemaal weg van, maar aan je hand kan deze echt tegenvallen. De kleur, pasvorm, breedte, dikte en bewerking van een trouwring doen namelijk heel veel aan jouw hand en moeten wel echt bij jou passen.

Elk model trouwring heeft een andere pasvorm, bijvoorbeeld strak of klassiek bol, dus het is erg belangrijk om een trouwring ook écht aan jouw hand te voelen. Ook heel belangrijk bij het uitzoeken van dé perfecte trouwring is natuurlijk de juiste ringmaat.

Hierbij is het van belang dat je ringmaat secuur wordt opgemeten, want de juiste ringmaat is ook weer afhankelijk van de pasvorm van de trouwring die je gekozen hebt. Het is eigenlijk onmogelijk om dit online te beleven en zelf te doen. Hiervoor kunnen jullie wel wat deskundig advies van ons als trouwringspecialist gebruiken. Zo komen jullie uiteindelijk echt tot jullie unieke trouwringen, die ook perfect bij jullie passen.

Een andere belangrijke tip bij het uitzoeken van jullie trouwringen is om goed op te letten of de trouwring uit één geheel bestaat. Bij de productie van trouwringen van de hoogste kwaliteit wordt er in de basis uitgegaan van een gegoten, gouden buis, die meerdere keren verhit en gewalst wordt om te komen tot de juiste ringmaat en de juiste dikte van de trouwring. Dit proces geeft kracht aan het edelmetaal en zorgt ervoor dat je trouwring uit één stuk bestaat en dus ook overal even sterk is. Zodat er geen risico is op het ontstaan van breuken.

Maar het kan dus ook zijn dat een trouwring op een andere manier wordt geproduceerd, waardoor er een soldeernaad aanwezig is. Dan bestaat dus de kans dat de ring gaat breken op de soldeernaad en dat wil je natuurlijk niet bij je trouwring. 

Het bepalen van de kleur van het edelmetaal van je trouwring hangt natuurlijk af van wat je zelf mooi vindt, wat je smaak is en of het ook mooi staat aan je hand. Er zijn heel veel verschillende kleuren edelmetaal waar je uit kunt kiezen.

Goud is van nature geel, maar je kunt ook kiezen uit andere kleuren goud, zoals rood-/roségoud of witgoud. Of wat dacht je bijvoorbeeld van de nieuwste kleur abrikoosgoud? Deze kleur is prachtig, chique en steeds populairder aan het worden. Om tot deze andere kleuren goud te komen worden andere edelmetalen toegevoegd. Dit geeft ook hardheid aan de ringen.

Ook kun je natuurlijk kiezen uit verschillende karaatgehaltes, daar heb je vast wel eens van gehoord. Maar wat houdt het karaatgehalte van je trouwring precies in? Van nature heeft puur goud een karaatgehalte van 24, dus 24 karaat. Maar puur goud is eigenlijk te zacht om sieraden van te maken, dit zou te kwetsbaar zijn. Dus om goud harder en sterker te maken worden er dus hardere edelmetalen aan toegevoegd, bijvoorbeeld palladium of koper.

Het karaatgehalte wordt d.m.v. een stempel/keurmerk aangebracht, om aan te duiden hoeveel puur goud er in je trouwringen zit. Zoals bijvoorbeeld:

  • 18-karaat bevat 75% puur goud
  • 14-karaat bevat 58,5% puur goud
  • 8-karaat bevat 33,3% puur goud

De hoeveelheid andere hardere (edel)metalen wordt dan tot 100% aangevuld. Let er ook op dat volgens de Waarborgwet in Nederland goud pas goud genoemd mag worden als het minimaal 14-karaat is.

Vaak zie en hoor je dat trouwringen verkocht worden als een set. Jullie hebben dan een mooie set trouwringen die bij elkaar passen. Maar je hoeft jullie trouwringen natuurlijk niet als een setje te kopen. Want jullie willen misschien allebei wel een persoonlijke, unieke trouwring en hebben misschien ook wel een hele andere smaak. De keuze is dus geheel aan jullie. Kies dan allebei voor jullie eigen, unieke trouwring. Overigens is het niet zo dat het kiezen en ontwerpen van jullie eigen unieke trouwringen per definitie duurder is. Dat is dan weer mooi meegenomen!

Wat kosten trouwringen nou eigenlijk? We snappen dat dit misschien één van de eerste vragen is die je je stelt wanneer je aan jullie zoektocht naar dé perfecte trouwringen gaat beginnen. Om gelijk antwoord te geven op deze vraag, trouwringen zijn leverbaar in verschillende prijsklassen. De prijs van jullie trouwringen wordt voornamelijk bepaald door de breedte van de ring en het gewicht van het gekozen edelmetaal en het aantal briljanten. Dit is dan ook weer afhankelijk van de koers van het edelmetaal waar je trouwring van gemaakt wordt. Deze wisselt dagelijks en is wereldwijd gelijk.

Daarnaast kun je ook kiezen uit trouwringen die gemaakt zijn van andere edelmetalen, zoals bijvoorbeeld Palladium, Platina of Zilver. Of gaan jullie toch liever voor een stoerder materiaal zoals o.a. : Titanium, , Staal, Keramiek of Tungsten.

Kies vooral voor een kleur (edel)metaal dat bij jou past!