Verlovingsringen

Voor de allergrootste liefde in jullie leven hebben wij de mooiste verlovingsringen, exclusief , duurzaam én betaalbaar. Een verlovingsring wordt door de heer gekozen om zijn grote liefde te vragen of ze voor de rest van haar leven bij hem wil blijven.

Ben jij op zoek naar dé perfecte verlovingsring? Bij Uw Trouwringenspecialist Juwelier Rooyackers is de keuze zó groot, dat er wellicht ook voor jou een mooie, unieke verlovingsring bijzit. Bij ons vind je verlovingsringen in álle prijsklassen.

Grote collectie verlovingsringen

Voorheen was het meestal de zogenaamde solitairring. Maar in deze moderne tijd kunnen er veel soorten ringen gekozen worden als verlovingsring.
Wij hebben hierin een grote collectie die hiervoor in aanmerking komt. Deze zijn bezet met briljant die zijn schittering blijft behouden door de jaren heen.

Er wordt ons vaak gevraagd aan welke vinger de verlovingsring moet komen. Heel typisch dat de meeste jonge stelletjes dit tegenwoordig niet meer weten. Vroeger was het de traditie dat bij katholieke mensen de verlovingsring rechts werd gedragen en de trouwring links. Bij de protestantse gemeenschap was dit juist andersom.

Hoe kies je de maat van de verlovingsring?

De maat van de verlovingsring is vaak een probleem bij de heren die bij ons komen om een verlovingsring te kiezen. Sommigen hebben een voorbeeld ring van de aanstaande bruid meegenomen. Als dit niet mogelijk is, bestaat er áltijd de mogelijkheid om de gekozen verlovingsring om te ruilen tegen de goede maat.

Heel vaak wordt er een verlovingsring gekozen waar de trouwring straks heel mooi bij kan worden aangeschoven. Ook daarvoor hebben wij een uitgebreide collectie ambachtelijke trouwringen.

Loop vrijblijvend eens binnen om te kijken naar onze uitgebreide collectie verlovingsringen.
Wij adviseren je graag.

Geschiedenis van de verlovingsring

In de Romeinse tijd werden verlovingsringen al gebruikt. In West-Europa begon men hiermee in de 13de eeuw. De eerste bekende verloving waarbij een ring een rol speelde was die van groothertog Maximiliaan van Oostenrijk met Mary van Bourgondië.

Vanaf de jaren 30 van de twintigste eeuw, is het geven van een diamanten verlovingsring echt normaal geworden. In de Verenigde Staten nog meer dan in Europa. Tegenwoordig ontvangt 80% van de ten huwelijk gevraagde vrouwen een diamanten verlovingsring.

In de 20ste eeuw was het normaal dat een man zelf een ring uitzocht voor de vrouw met wie hij wilde trouwen. Deze ring gaf hij haar om haar daarmee ten huwelijk te vragen. Tegenwoordig komt het ook vaak voor dat een stel samen op zoek gaat naar een mooie verlovingsring, dit kan voor of na het aanzoek zijn.

In veel gevallen worden de verlovingsring en trouwring nog steeds door elkaar gehaald. En dat terwijl beide ringen toch écht een hele andere betekenis hebben. Maar wat zijn nu precies de verschillen tussen een verlovingsring en een trouwring?

Etiquette

We weten dat een verlovingsring wordt gebruikt om je te verloven, en een trouwring om elkaar eeuwige trouw mee te beloven, maar wist je ook dat er een bepaalde etiquette achter beide ringen schuilgaat? En waar typeren de verlovingsring en trouwring zich nu eigenlijk door? Wij gingen eens op onderzoek voor je uit.

Een verlovingsring wordt in de regel eigenlijk alleen door de vrouw gedragen, dit omdat het in de meeste gevallen de man is die zijn geliefde ten huwelijk vraagt. Dat is dan ook het moment dat je je verlovingsring fulltime gaat dragen: wanneer je aanstaande deze aan je vinger schuift. De engagement ring kenmerkt zich qua look meestal door een briljant, ook wel bekend als een diamanten solitaire verlovingsring, zodat de ring als een échte blikvanger optreedt. Dat is dan ook gelijk het grootste verschil tussen de twee soorten ringen.

Verlovingsringen zijn natuurlijk verkrijgbaar in alle soorten en maten, maar er zijn een aantal gebruikelijke soorten. Je hebt ringen met een enkele diamant. Dit zijn solitaire ringen. De diamanten kunnen op verschillende manieren geslepen zijn en de ring zelf kan van verschillende materialen gemaakt zijn.

Je verlovingsring is niet zomaar een sieraad. Als je hem nu toch samen met je lief mag uitzoeken zorg dan dat je de ring uitkiest die perfect bij jou past. Je verlovingsring draag je dag in, dag uit. Kijk daarom ook of de ring praktisch is, het zou zonde zijn als je de ring alleen kan dragen bij een feestje Match je verlovingsring bij je andere sieraden zodat je het altijd samen kan combineren. Ben je van plan om je verlovingsring met je trouwring te dragen, kies dan een verlovingsring uit met een hoog gezet steentje zodat als je jouw trouwring erbij draagt er geen speling tussen de twee ringen zit. Zo sluiten ze mooi op elkaar aan!

Het maakt niet uit aan welke hand, vinger je jouw verlovingsring draagt. De verlovingsring staat symbool voor de liefde ongeacht aan welke vinger je hem ook draagt. Er is simpel weg geen juiste hand waar je de verlovingsring moet dragen. Het verschilt namelijk per geloof, cultuur en omgeving. Je kan er voor kiezen om je verlovingsring aan je niet dominante hand te dragen. Dus als je rechtshandig bent draag je hem aan je linkerhand en andersom. Omdat je die hand minder gebruikt, beschadigt de verlovingsring minder snel en blijft die langer mooi! Super handig!

Welke ring kies jij?